Firma10.com
Türkiye'nin ücretsiz firma tanıtım sitesi

Arzum’a İngiliz Ortak

Arzum’u bir dünya markası haline getirmek için bu ortaklığa gittiklerini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı, “Nisan 2008 itibariyle, dünyanın önde gelen finansal fon şirketi Ashmore Group’a bağlı Ashmore Private Equity Turkey ile stratejik bir ortaklık kurduk. Ashmore, Arzum’a ilk etapta yüzde 38’lik payla ortak oldu. Yıl sonuna kadar yüzde 49’una ortak hale gelecek” diyor.
Ashmore Arzum’a, kurduğu Turkish Household Appliances şirketi aracılığıyla ortak olurken şirket yönetiminde de bir değişiklik oldu. Ashmore’u temsilen Alman Klaus Müllner ve Avusturyalı Robert Romain, Arzum yönetimine girdi. Murat Kolbaşı, Arzum’u global bir marka yapmaya niyetli olduklarını belirterek, ortaklıkla ilgili şunları söylüyor:
‘Dünya markası haline geleceğiz’
“Yaklaşık bir sene süren görüşmeler sonucu nisanda ortaklığı resmi platforma taşıdık. Bu stratejik ortaklık, Arzum’un iç pazarda gücünü artıracak, dış pazarda bize ufuk açacak. Arzum’un bir dünya markası olması kaçınılmaz. Bu amaçla Ashmore gibi dünyaca tanınan bir yatırım firmasıyla gücümüzü birleştirerek Arzum’un dünyanın birçok ülkesinde bilinirliğini sağlayacağız.
Gelecek neler getirir bilinmez ama şu an için çoğunluk hisselerini ailede tutmak istiyoruz. Şimdi bizim için önemli olan, bu stratejik ortaklıkla birlikte Arzum markamızın gücünü artırmak.
İkinci markamız olan Felix’in de daha iyi yerlere gelmesi için ileriye dönük çeşitli büyüme planları üzerinde tartışıyoruz. Önceliğimiz iki markamızı da hem iç hem de dış pazarda başarıya taşımak.”
36 milyar dolarlık fon 
1992’de Avustralya ve Yeni Zelanda Bankacılık Grubu’nun parçası olarak kurulan Ashmore, 1999’da bağımsız bir şirket oldu. Şu an 36.3 milyar dolarlık bir fon yöneten Ashmore, Londra Borsası’nda da işlem görüyor.
Arzum’un kurucusu Kolbaşı ailesi ise, 1953’te Alman Krups’un mümessilliğini alarak küçük ev aletleri ithalatına başladı, 1966’da ise Arzum markasıyla üretime geçti. Arzum, aileden birisinin ismi değil ancak şirketin kurucusu üç kardeşin ‘arzusu’ manasında konulmuş.
Bu fabrikada üretim yok, imha var!
Avrupa’nın önde gelen belge imha şirketlerinden Alman Reisswolf Türkiye’ye geldi. Reisswolf, İstanbul Yenidoğan’da kurulacak imha fabrikasında her tür kurum ve kuruluşun belge, CD ve harddisklerini yok edecek.
Reisswolf’un Türkiye temsilcisi Deniz Eraydın, “Banka, hastane, şirket, mahkeme ve devlet kurumlarının çöpe attığı belge ve CD’lerden bilgi hırsızlığı yapılabiliyor. Kimlik bilgileri ve sanayi sırları çalınıyor. Gelişmiş ülkelerde çok yaygın olan imha sektörünü Türkiye’ye getirdik” diyor.
İmha internetten izlenecek
‘Kilit Belge ve Veri İmha Hizmetleri’ adlı 300 bin YTL sermayeli bir şirket kuran Eraydın, şunları söylüyor:
“Avrupa’da sıkı veri koruma yasaları var. AB sürecinde bunlar gündeme gelecek. Yenidoğan’da fabrika binası aldık. Makineler de geliyor. Ağustosta imhaya başlarız. En çok Türkiye’deki yabancı şirketlerin ilgisini bekliyorum.
Çünkü onlar alışık. Şirketlere kilitli kutular dağıtacağız. Belgelerini atacaklar, biz de toplayıp imha edeceğiz. İmha internetten izlenecek. İstanbul’dan sonra Ankara’ya da gideceğiz.”
Milliyet
Tarih : 10.05.2008 07:19:45
Okunma : 70

Google Kişisel Sayfana Ekle!

Son 20 Haber

Rusya’ya Balık İhracatı Hazırlığı
Oto Kiralayanları Gurbetçiler Güldürdü
Şemsiye Kralı Mobilya Atağında
İnternete Vergi İndirimi Geliyor
Garanti'ye 9'uncu Kez En İyi Banka Ödülü
Çin’den Korkmadık, Avrupa’da Büyüdük
Türkiye 2015'te Petrol Ülkesi Olacak
Komşuya Elektrik Satacağız
Nakliyeci Kontak Kapattı
Pierre Cardin'in Yetkili Tek Lisansörü Aydınlı Grup
KEY İçin İnternet Sitesi Kuruldu
Satış Noktasında Tek Ürün Egemenliği Bitti
Dış Ticaret Açığı 6.8 milyar Dolara Çıktı
İş Dünyasına Elektrik Şoku
Hazır Yemekçilere de Fark Verilmeli
100 açıldı, 54 kapandı
1.3 milyon Kişiye İş İmkanı
YKM'nin Yeni Outleti Çengelköy'de
Duravit Tunuslu MTC'nin Yüzde 51'ini Aldı
Elektrik Zammı Faturada Yüzde 40'ı Bulacak
Daha fazla haber »

Reklamlar