Firma10.com
Türkiye'nin ücretsiz firma tanıtım sitesi

Prim Affında Ödemeler İçin Tarih Uyarısı

SSK ve Bağ-Kur’a olan prim borçları sebebiyle af kapsamında başvuranların, peşin ödeme veya taksitlendirmede tarihi konusunda hata yapmamaları istendi.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İstanbul İl Müdür Yardımcısı Mustafa Cerit, SSK ve Bağ-Kur prim affına konu olan prim veya diğer borçlara ilişkin ödeme tarihlerinde sigortalıların dikkatli olması gerektiğini söyledi. Cerit, 5763 sayılı kanun çerçevesinde borç ve prim yapılandırmasında son tarihin 28 Temmuz 2008 olduğunu vurgulayarak, yeni kanuna göre 25 Mayıs 2008-28 Temmuz 2008 tarihleri arasında affa konu olan borçlara ilişkin müracaat zamanının dolmak üzere olduğunu hatırlattı.
25 Mayıs 2008 tarihinde veya sonraki günler yapılandırma için başvuran ancak müracaatını takip eden 30 gün içerisinde ödeme yapmayanların da 28 Temmuz'a kadar yeniden başvuru yapabileceklerini belirten Cerit, peşin ödemek için başvuranların tarih konusunda dikkatli olmasını istedi.
AF KAPSAMINDAN ÇIKAR
Cerit, aksi takdirde borçlunun af kapsamından yararlanamayacağını ve borçlarının yeniden af öncesi miktara döneceğini belirtti. Borçlarını af kapsamında 12 veya 24 aya kadar taksitlendirme imkanının bulunduğunu ifade eden Cerit, ancak bu durumda cari ay primi ile taksit toplamının aksatılmadan ödenmesi gerektiğini kaydetti. Cerit, taksitlendirmede ödemenin başvurudan bir sonraki ay başlayacağını, sigortalı veya işverenin taksitler dışında diğer yükümlülüklerini ayrıca yerine getirmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.
AF NELER GETİRİYOR?
5763 sayılı yasa kapsamındaki yeni Yapılandırma Kanunu ile SSK ve Bağ-Kur prim borçları peşin olarak veya 24 aylık taksitler halinde ödenebilecek.
Borçlarını peşin olarak ödeyeceklerin gecikme faizinin yüzde 85’i silinecek.
12 aya kadar taksitlendirmelerde prim borç faizinin yüzde 55'i, on iki ayı aşan taksitlendirmelerde ise yüzde 30'u affedilecek.
Kalan kısımlar borç asıllarına ilave edilerek taksitlendirmeye esas borç hesaplanacak. Hesaplanan bu tutar, taksit süresine bölünmek suretiyle ödenecek aylık taksit miktarı bulunacak.
İlk taksitin ödeme yükümlülüğü, başvurunun yapıldığı günden itibaren 1 ay sonra başlayacak.
Taksitlendirilen bu borçlar sonradan peşin ödenmek istenirse terkin edilen miktar değişmeyecek.
Hacizler ilk taksitin ödenmesinden sonra tümüyle kaldırılacak.
Bugün

Tarih : 12.07.2008 09:02:56
Okunma : 62

Google Kişisel Sayfana Ekle!

Son 20 Haber

Liman ihaleleri Danıştay'a demirledi
Toyota üretime başladı
500 ton YTL fabrikada yakılacak
Bilişim Fuarı için İşadamları Anadolu'dan İstanbul'a Taşınacak
Tekstil Payını TÜBİTAK ile Artıracak
KOBİ Kredileri Sevildi
10 İşçi Çalıştıran Maaşı Bankaya Yatıracak
Türk Mermerciler İtalya'yı Korkutuyor
Bayram Bitti Piyasalarda Kritik Gün
Sigortacı Krizden Korkmuyor Ama Büyük Daralma Bekliyor
Rusya'dan Doğalgaza Zam Sinyali
Pancar üreticisine 100 milyon YTL
800 derecede yanmayan tencere üretti
İhracat rakamları kriz dinlemiyor
Otomobiller artık çarpışmayacak
Türkiye'de çok bilgisayar satılıyor
ADSL'de Turbo indirim
Vergi kaçıranın canı yanacak
Dünya borsaları çöktü
Turizm şirketleri, Ramazan Bayramı'nı erken yaptı
Daha fazla haber »

Reklamlar